Tietoja VPN-yhteyden Älykkäästä suojauksesta

Älykäs suojaus -teknologia ehdottaa ottamaan suojatun yhteyden käyttöön kun yhdistät Internetiin suojaamattoman Wi-Fi-verkon kautta tai avaat verkkosivustoja ja sovelluksia, joissa voit syöttää luottamuksellisia tietoja.

Kun avaat esimerkiksi Pankit-luokan verkkosivuston, sovellus kehottaa ottamaan käyttöön suojatun yhteyden, jotta voit suorittaa pankkitapahtumat turvallisesti.

Voit määrittää säännöt aktivoimaan suojatun yhteyden automaattisesti usein käyttämillesi verkoille, verkkosivustoille ja sovelluksille.

Ota Kaspersky-sovelluksen helppokäyttötoiminnot käyttöön, jos haluat käyttää tätä toimintoa.

Helppokäyttötoimintojen ottaminen käyttöön

Jos suojaamattomassa Wi-Fi-verkossa ei ole internet-yhteyttä, suojattua yhteyttä ei oteta automaattisesti käyttöön, tai sovellus ei tarjoa suojatun yhteyden ottamista käyttöön. Sovellus ilmoittaa sinulle, että suojaamattomassa Wi-Fi-verkossa ei ole internet-yhteyttä.

Salli Kaspersky-sovelluksen näyttää ilmoituksia. Muuten sovellus ei voi varoittaa sinua ja tarjota suojattua yhteyttä. Lisätietoja ilmoitusten määrittämisestä on käyttöjärjestelmän ohjeissa.

Sovellus pyytää Android 9-14-käyttöjärjestelmässä lupaa käyttää laitteesi sijaintia, jotta se voi hakea Wi-Fi-verkkoa koskevia tietoja (SSID ja BSSID). Näitä tietoja käyttämällä sovellus tarkistaa Wi-Fi-verkkoja ja ottaa VPN-yhteyden käyttöön, määrittää koti-Wi-Fi-verkkosi ja ilmoittaa sinulle yhdistetyistä laitteista. Sovellus ei käytä vastaanotettuja tietoja laitteen sijainnin seurantaan.

Ilman lupaa käyttää sijaintiasi Secure Connection- ja Älykodin valvonta -ominaisuudet eivät toimi tarkoitetulla tavalla.

Kaspersky-sovelluksella ei ole pääsyä GPS-tietoihin, eikä se seuraa todellista olinpaikkaasi. Lupa vaaditaan vain tietojen saamiseksi Wi-Fi-verkosta (SSID, BSSID).

Anna sovellukselle käyttöoikeus laitteen sijaintitietoihin varmistamalla ensin, että laitteen sijaintitiedot ovat käytössä ja myöntämällä käyttöoikeus sen jälkeen – erityisesti Kaspersky-sovellukselle. Joissakin laitteissa sinun on annettava käyttöoikeudet manuaalisesti.